Æsops fabler

Teater Fabel kan tilby dukketeater forestillingen Æsops fabler.
Forestillingen passer for barn i aldersgruppen 3 til 8 år.

Dukkespillet er basert på fem av Æsops fabler som er sydd sammen til en historie.

Manus/dukker og dukkespill er ved Inger Merethe Johnsen Regi: Veslemøy Haslund Musikalsk tema er laget av Inger Merethe Johnsen Arrangert og spilt inn av Guttorm Guttormsen

Høna som skulle til Dovre

Forestillingen passer godt for barn i aldersgruppen fra 3 til 9 år. Samt "Barn i alle aldre".

Stykket er basert på folkeeventyret "Høna som skulle til Dovre for at ikke all verden skulle forgå" ved Asbjørnsen og Moe. Dette er en "åpen teaterforestilling" hvor dukkespilleren/ skuespilleren er godt synlig for publikum og henvender seg til barna. Forestillingen passer inn i de fleste lokaler.

Manus/dukker og dukkespill er ved Inger Merethe Johnsen Regi: Sylvia Salvesen

Haugfolk

Forestillingen passer for barn i fra 3. klasse og familier.

"Vi har gjort et dykk ned i Norsk folketro og latt oss inspirere til å lage denne forestillingen. Igjennom skikkelsene "Tussekallen og Huldra" vil vi gjøre dagens mennesker kjent med gamle sagn og skikkelser som i tidligere tider hadde en stor plass i folks liv. Huldra og Tussekallen møtes igjen i skogen etter mange år. Hva har skjedd siden sist? Hvordan har de underjordiske det i dag? Var alt bedre før? Vi har valgt og legge hovedtyngden på sagnet om Margit Hjukse i fra Sauherad i Telemark, som forsvant på mystisk vis før folketellingen i 1881. Sagnet sier at hun ble "Bergtatt" og at hun ektet Bergekongen og fødte ham seks barn. Huldra var i skogen kvelden Margit forsvant inn i fjellet, og gjennom hennes øyne får vi ta del i hva som "virkelig" skjedde der ute! Ved hjelp av gamle folketoner samt nykomponert musikk og lydefekter, vil vi ta dere med inn i en mystisk og spennende "underverden"!

Manus/Ide: Inger Merethe Johnsen Musikk: Leif Winther Medvirkende: Tussekallen. Leif Winter Huldra: Inger Merethe Johnsen Regi: Veslemøy Haslund

De tre små griser

Forestillingen passer godt for aldersgruppen 3-9 år samt "barn i alle aldre"!

Dette er en forestilling hvor dukkespillerne/skuespillerne er godt synlige for publikum og hvor dukkene har "god størrelse". Vi satser på en scenografi som passer inn i de fleste rom, og enkel lyssetting. Forestillingen inneholder også sekvenser med skyggeteater, men i lokaler som ikke kan blendes eller ved spill utendørs vil dette løses med andre uttrykk.

Skuespillere/dukkespillere: Inger Merethe Johnsen og Beate Waagø Dukker: Inger Merethe Johnsen og Ellen Schjerwig Scenografi/Manus: Inger Merethe Johnsen

"Det var en gang en grisemor som hadde tre små grisunger. Da de ble store, var det blitt flere munner å mette enn grisemor klarte, så hun bestemte seg for å sende dem ut i verden for å søke lykken. Og en vakker dag, gav grisene seg i veg ut i den store verden:"

Eventyret om de tre små griser er nok velkjente for mange, både igjennom eventyrfortelling så vel som tegnefilm.

”BALDERS DØD”

Spillested: Bikjholberget på Kaupang

Volven:  Inger Merethe Johnsen
Diser: Sølvi Elise Halvorsen og Trine Norkvelle 

Nykomponerte toner: Sølvi Elise Halvorsen Forestillingen inneholder skuespill, sang og kvad til nye toner, og tar for seg Balders drømmer, Odins ritt til Hel, drapet på Balder, og Lokes straff.

Manus/regi: Inger Merethe Johnsen

Forestillingen inneholder skuespill, sang og kvad til nye toner, og tar for seg Balders drømmer, Odins ritt til Hel, drapet på Balder, og Lokes straff.

”BALDERS DØD”

Festforestilling.

Spillsted: Skråvika, Stavern under åpningen av Vestfold Vikingfestival 2007.

Med:
Volven:  Inger Merethe Johnsen
Diser:
Sølvi Elise Halvorsen, Trine Norkvelle og Maja Lillian Marcussen
Bukkhorn/lur:
Arne Petter Ødelund
Trommer: Anders Larsson

Den tar for seg: Balders drømmer,Odins ritt til Hel , drapet på Balder og Lokes straff.

Komponist/ arrangør: Sølvi Elise Halvorsen.
Manus/regi:
 Inger Merethe Johnsen

Anmeldelse av forestillingen i Skråvika