UTDRAG FRA PRESSEOMTALE/ KRITIKKER

Forestillingene ”Æsops Fabler og ”Høna som skulle til Dovre”
 

TA - 18.10 – 99  ( fra premieren på Teater Ibsen i Skien)

Æsops Fabler: - Mye moro for barna! Lørdag viste Inger Merethe Johnsen en dukketeaterforestilling basert på Æsops Fabler på Teater Ibsen, og ble tatt godt imot av barn og voksne som lot seg fengsle av godt teater.

 

AGDERPOSTEN- 13.5 – 00 (fra Biblioteket i Eydehavn i Arendal)

Æsops Fabler. – Moro med gamle fabler – (fra avisen): ” Vi snakket med Ingeborg Halte fra Lykka familiebarnehage som syntes dukketeatret var veldig gøy – Det gøyeste var når skogmusa stelte med maten sin, mener Ingeborg. Stemningen mellom barna var stor under dukketeatret, de ropte og hjalp dyra når det var nødvendig.

 

LAAGENDALSPOSTEN - 14.10 – 02 ( Fra Kongsberg Bibliotek)

Æsops Fabler: - Æsop fenget-

 

PD- Høsten  - 02 (Fra Stridsklev Bibliotek i Porsgrunn)

Æsops Fabler: - EVENTYR MED NY VRI – Å målbinde en gjeng med elever på barneskolen er ikke lett. Den kunsten klarte Inger Merethe Johnsen med sitt eget dukketeaterstykke ”Æsops Fabler”

 

PD -    sept – 01 ( Fra Bamble Bibliotek i Langesund)

Høna som skulle til Dovre – ” Fabelaktig” tur med høna til Dovre – Barna levde seg inn i eventyrverdenen da Inger Merethe Johnsen fra Skien spilte dukketeater blandt skjønnlitteratur og saksprosa midt inne i Bamble bibliotek i Langesund

 

TA – 21.11 – 01 ( Fra Telemark Fylkesbibliotek på Ulefoss)

”Høna som skulle til Dovre” – Forestillingen som gikk rett hjem. Fanget ungene til de grader.

Det er sjelden vi har sett en skuespiller som oppnår kontakt med fremmede barn på så kort tid, og det spilte ingen rolle om månen var et grytelokk og en gardintrapp ble til et stort fjell på flere tusen meter. Da Inger Merethe startet på sitt høye fjell, mottok hun flere tips på hvordan hun i alle dager skulle komme helskinnet ned igjen. Selvfølgelig klarte hun det. Med en hånd! I den andre hadde hun et gulv fullt av 1. klassinger. Flott levert, sier vi.

 

VARDEN  Høsten – 01 (Granvin kulturhus i Seljord)

”Høna som skule til Dovre” Ny moro med gamle eventyr – Ved hjelp av fine dokker litt rekvisittar og god fantasi gjenfortell Inger Merethe Johnsen i Teater Fabel eventyret om høna som skulle til Dovre for å redde værda fritt. Og ungane kosar seg.

 

TA  - Høsten  - 01 ( Granvin Kulturhus)

”Høna som skulle tilDovre”:     Populært barneteater – Med de fire dukkene og enkle effekter klarte Johnsen å holde på barnas oppmerksomhet. Og barna kvitterte med stor applaus etter endt forestilling.

 

SANDE AVIS – 14.2 – 02 (Vammen Skole i Sande)

”Høna som skulle til Dovre” – Asbjørnsen og Moes eventyr ”Høna som skulle til Dovrefjell for at ikke verden skulle forgå” gjorde stor suksess i dukketeaterversjon ved Vammen skole på fredag. Dukketeateret ble fremført på en morsom og spennende måte som engasjerte barna veldig. De lo, ropte og var helt med i det som skjedde på scenen. – Både elever og lærere var veldig fornøyde med forestillingen, sier lærer Bente Sissel Fossberg.

 

BØ BLAD 7.8 – 02 (BØ Bibliotek)

”Høna som skulle til Dovre” – I fremste rad sat små 3 – 4 åringar og kosa seg, hiksta og lo og var levande med. Mødre og nokre fedre var med dei og og opplevde sjølv eit fint levande kulturinnslag på milde føremiddagen i gata.

 

PD November 2003 (Stridsklev Bibliotek)

”De tre små griser” – Flott dukketeaterforestilling. I går fikk 3.klasse ved Stridsklev og Klevstrand skole med seg dukketeater av høy kvalitet. Teater Fabel imponerte stort med forestillingen om de tre små griser. Inger Merethe Johnsen og Beate Waagø gjør en fremragende innsats.
 

TA 20 februar 2005 (Porsgrunn Bibliotek)

”Høna som skulle til Dovre”: Stappfullt hus på populært dukketeater .Over hundre foreldre og barn strømmet til Porsgrunn bibliotek for å se dukketeater i går. Historien om Høne-Pøne og Hane-Pane, skapte stor begeistring blant de fremmøtte.

 

VARDEN 20.2.2005(PorsgrunnBibliotek)

 ”Høna som skulle til Dovre”: Livlig. Dukkefører Inger Merethe Johnsen fra TEATER FABEL hadde godt grep om dukkene – og barna blant publikum.


Klikk på bildet for større versjon!